به گزارش پایگاه خبری بدنسازی پرس به نقل از خبرنگاران جوان،سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح اقدامات کشورمان در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی پرداخت. وزیر امور خارجه گفت: در ابتدا درباره صداوسیما بگویم که قبل از آمدن به اینجا به ساخمان شیشهای رفتم و احساس غرور […]
به گزارش پایگاه خبری بدنسازی پرس به نقل از خبرنگاران جوان،سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح اقدامات کشورمان در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی پرداخت.
وزیر امور خارجه گفت: در ابتدا درباره صداوسیما بگویم که قبل از آمدن به اینجا به ساخمان شیشهای رفتم و احساس غرور و افتحار به کارمندان صداوسیما کردم، چون در ظاهر مقر اصلی صداوسیما مورد حمله قرار گرفت و از کار افتاد، اما یک دقیقه قطعی در هیچ شبکهای نداشتیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: به غیر از اینکه باید به همه کارکنان صداوسیما افتخار کرد که خیلیها در پشت صحنه بودند که این اتفاق در صداوسیما افتاد، اما این اتفاقی که در صداوسیما افتاد همان بود که در این ۱۲ روز افتاد. ترورها صورت گرفت افراد مهمی را از دست دادیم و مکانهای مهمی هدف قرار گرفت، اما کشور نشکست و رهبر معظم انقلاب گفتند ایران با واژه تسلیم ناآشناست که در این ۱۲ روز به تثبیت رسید.
عراقچی اظهار کرد: اینکه یک ابرقدرت دارای سلاح هستهای با کمک رژیم صهیونیستی دارای سلاح و با حضور همه اروپاییها بهدنبال تسلیم مردم ایران بودند، اما در پایان دادن به یک مبارزه ۵۰ ساله علیه سلطهگری آمریکا موفق نشدند این یک مقطعی است که در تاریخ خواهد ماند.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: اینجا دیگر گروههای سیاسی و فردی و قومیتهای مختلف ملاک نبودند و همه یکپارچه در مقاومت با همجمهای بودند که صورت گرفت و در آن شرکت داشتند و شکستناپذیری ما را به دنیا نشان دادند وصداوسیما نماد این مقاومت است.
خیانت به دیپلماسی
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ما یک تجربه بسیار مهمی داشتیم. برای اینکه ایران را از حق خود محروم کنند ما سالهاست مقاومت میکنیم و انواع فشارها و تحریمها را اعمال کردند. فشار حداکثری در دوره اول ترامپ بود که در دوره دوم تشدید شد و انواع ترفندها را بهکار بردند و در مذاکرات اخیر خواستند ما را تطمیع کنند تا از حقوق مردم صرف نظر کنیم، اما کارگر نیفتاد سپس از جنگ استفاده کرند لذا از هر ابزاری استفاده کردند.
عراقچی بیان کرد: بعد از اینکه ترامپ رئیسجمهور شد فشار حداکثری را شروع و یادداشتی داد و بعد درخواست مذاکره داد و نامهای نوشت که هم درخواست مذاکره و هم تهدید بود که ما بر سر یک دوراهی بودیم که اگر تحت فشار مذاکره کنیم این مذاکره واقعی نیست و اگر مخالفت کنیم متهم به اعمال سیاستهای در جلوگیری از حل مسالمتآمیز مسائل میشویم لذا گفتیم مستقیم مذاکره نمیکنیم و به آن شکلی که گفتیم مذاکره کردیم و دو هفته طول کشید آنها شکل مذاکره ما را قبول کنند.
عراقچی بیان کرد: بعد از اینکه ترامپ رئیسجمهور شد فشار حداکثری را شروع و یادداشتی داد و بعد درخواست مذاکره داد و نامهای نوشت که هم درخواست مذاکره و هم تهدید بود که ما بر سر یک دوراهی بودیم که اگر تحت فشار مذاکره کنیم این مذاکره واقعی نیست و اگر مخالفت کنیم متهم به اعمال سیاستهای در جلوگیری از حل مسالمتآمیز مسائل میشویم لذا گفتیم مستقیم مذاکره نمیکنیم و به آن شکلی که گفتیم مذاکره کردیم و دو هفته طول کشید آنها شکل مذاکره ما را قبول کنند.
وزیر امور خارجه اظهار کرد: آنها در مذاکره خواستههایشان را با زبان دیگری بیان کردند و در مذاکره از حقوق مردم دفاع کردیم. وقتی ناامید شدند که از مذاکره به نتیجه برسند شیوه دیگری را انتخاب کردند و دست رژیم صهیونیستی را برای حملات باز گذاشتند لذا این یک خیانت به دیپلماسی و نفس مذاکره بود البته ما خوشحالیم که این مسیر را رفتیم هم دنیا هم و مردم خودمان به ما حق میدهند، چون اگر این کار را نکرده بودیم میگفتند، چون مذاکره نکردید این اتفاقات افتاده، اما الان مردم صداقت دولت خود را دیدند و هر راهی را برای یک راه مسالمتآمیز بوده را امتحان کرده است.
دیپلمات ارشد کشورمان گفت: این طرف مقابل بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کردند و اینجا بود که مقاومت معنا پیدا کرد. در مسیر مقاومت وقتی جنگ شروع شد سیاست خارجی کشور در راستای همین مقاومت قرار گرفت و ما در یک میدان و دیپلماسی همزمان در دفاع کشور بودیم.
عراقچی بیان کرد: واکنش به حملات دشمن باعث شد تا دشمن را مجبور به توقف کند که دیپلماسی هم در این مسیر حرکت کرد مثل رساندن صدای ایران به مجامع بینالمللی و جهان و واقعا دست برتر را داشتیم و وزیر خارجهای نبود که در مقابل ما ساکت نشود. آنها به ما میگفتند برگردید به مذاکره و از روز اول و دوم تماسها شروع شد و درخواست داشتند ما خویشتنداری کنیم و ما گفتیم موضع ما ماشخص است و ما در وسط دیپلماسی بودیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: برخی از این کشورها هدفشان حمایت از رژیم صهیونیستی بود و برخی کشورها بودند که همیشه اصرار بر دیپلماسی دارند. رسم هم این است وقتی دو کشور وارد جنگ میشوند کشورهای دیگر سفارش خویشتنداری و دیپلماسی دارند، اما درباره ما موضوعیت نداشت، چون ما در مذاکره بودیم و آنها بودند که جنگ را آغاز کردند و تهاجم بدون هیچ پیششرطی باید متوقف میشد که راه برای دیپلماسی باز شود لذا همه پشت ایران آمدند و ۵۷ کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی قطعنامهای را دادند که بینظیر است.
وزیر امور خارجه اظهار کرد:، چون در روز دوم اجلاس وزرای خارجه جنگ محکوم شد ما محکومیت آمریکا را هم به آنها دادیم و شورای همکاری خلیج فارس، سازمان شانگهای و سازمان بریکس و سازمانهای منطقهای آن را محکوم کردند و ما وارد کمپینی شدیم که حقانیت مردم و مواضع و اصول خود را به دنیا نشان دادیم تا به نفع ایران یارگیری کنیم و موفق هم بودیم و هیچ جا نبود که منطق ما مطرح شود و مورد قبول واقع نشود و این اتفاق به مقاومت کمک کرد لذا این ۱۲ روز را باید بگذاریم سمبل مقاومت یک ملت در مقابل همه قدرتهایی که پشت رژیم صهیونیستی جمع شده بودند به همین دلیل مجموع کارهایی که توسط دولت و سیاست خارجی صورت گرفت منجر به توقف جنگ شد.