چهارشنبه, ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 5686 |
تاریخ انتشار : ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۸ |
29 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

همانطور که می دانید طی روزهای گذشته و در خاتمه فینال جام قهرمانی باشگاههای فوتبال جهان که قضاوت ان به عهده علیرضا فغانی بود رفتار این داور در خاتمه بازی مبنی بر گرفتن تصویر یادگاری با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بحثهای بسیاری را بین موافقان و مخالفان در فضای مجازی به دنبال داشت، به […]

همانطور که می دانید طی روزهای گذشته و در خاتمه فینال جام قهرمانی باشگاههای فوتبال جهان که قضاوت ان به عهده علیرضا فغانی بود رفتار این داور در خاتمه بازی مبنی بر گرفتن تصویر یادگاری با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بحثهای بسیاری را بین موافقان و مخالفان در فضای مجازی به دنبال داشت، به همین خاطر گفتگوئی کوتاه با کاوه درودی رئیس کمیته حرفه ای فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و یکی از کاندیداهای مورد تائید ریاست این فدراسیون انجام دادیم که توجه شما را به آن جلب می نمائیم

ابتدا از کاوه درودی پرسش نمودیم که علت انتشار تصویر یادگاری داور بین‌المللی فوتبال ایرانی علیرضا فغانی، با دونالد ترامپ و لایک کردن آن چیست؟ آیا این رفتار در چارچوب وظایف یک داور بین‌المللی فوتبال قابل درک است؟

وی پاسخ داد،علیرضا فغانی بدون تردید یکی از افتخارات داوری فوتبال است؛ داوری که با شایستگی در بالاترین سطوح بین‌المللی قضاوت کرده و نامش را در عرصه جهانی پرآوازه ساخته است. حضور چنین شخصیتی در محافل بین‌المللی، بر اساس قواعد داوری و تشریفات رسمی – از جمله دست دادن، دریافت مدال یا ثبت عکس یادگاری – امری طبیعی و جزو پروتکل‌های متعارف است.اما مسأله وقتی حساس می‌شود که بدانیم این عکس، یادگار دیداری است با شخصی که نه یک چهره عادی، بلکه آمر ترور سردار سلیمانی و یکی از عاملان مستقیم تحریم‌ها و فشارهای سیاسی بر مردم ایران، به‌ویژه جامعه ورزشکاران است؛ شخصی که دستور توقف صدور ویزا برای ایرانیان را صادر کرد و عامل مستقیم حذف قهرمانان پرورش اندام از رقابت‌های جهانی مستر المپیا شد.از جمله این قهرمانان، می‌توان به بهروز تابانی، جعفر غفارنژاد، علی شمس قمر، محمد کاشانکی و حتی هادی چوپان اشاره کرد؛ کسانی که با زحمات طاقت‌فرسا، سهمیه حضور در مستر المپیا را کسب کردند اما به دلیل عدم صدور ویزا، از حضور در این آوردگاه جهانی بازماندند. هادی چوپان خود سه سال پیاپی به همین دلیل فرصت حضور را از دست داد تا آنکه سرانجام در سال ۲۰۱۹ ویزا گرفت و مسیر افتخارش آغاز شد.

واقعیت تلخ اینجاست که ورزشکاران «در اثر تصمیم‌های سیاسی»، از حق مسلم خود در صحنه رقابت‌های جهانی محروم می‌شوند. و حالا، تصویر یکی از چهره‌های شاخص داوری در کنار کسی که این محدودیت‌ها را تحمیل کرده، طبیعی است که برای افکار عمومی ناخوشایند باشد.

شاید بگویند ورزش سیاسی نیست؛ اما وقتی در عمل، ویزا صادر نمی‌شود، زحمات ورزشکاران بر باد می‌رود، چگونه می‌توان ادعا کرد که سیاست در ورزش دخالتی ندارد؟

ما با داوری فغانی افتخار می‌کنیم؛ اما انتظار می‌رود چهره‌ای در این سطح، نسبت به «بار نمادین رفتارهای رسانه‌ای خود» هوشیارتر باشد، خصوصاً وقتی هنوز خاک کشورمان از خون شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر با اسرائیل گرم است و همین شخص (دونالد ترامپ) با افتخار در کنار ماشین جنگی و تحریم علیه ایران ایستاده است.

لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط بدنسازی پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید