چهارشنبه, ۱ مرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 5733 |
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲ |
6 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ناظم رام، خبرنگار بدنسازی پرس: گوجه فرنگی (با نام علمی Solanum lycopersicum) یکی از پرمصرفترین و محبوبترین سبزیجات در جهان است که امروزه در آشپزی ملل مختلف جایگاه ویژهای دارد. اما این گیاه مسیر جالبی را از آمریکای جنوبی تا رسیدن به مزارع ایران طی کرده است. به گزارش خبرنگار ما، گوجه فرنگی […]

به گزارش ناظم رام، خبرنگار بدنسازی پرس: گوجه فرنگی (با نام علمی Solanum lycopersicum) یکی از پرمصرفترین و محبوبترین سبزیجات در جهان است که امروزه در آشپزی ملل مختلف جایگاه ویژهای دارد. اما این گیاه مسیر جالبی را از آمریکای جنوبی تا رسیدن به مزارع ایران طی کرده است.

به گزارش خبرنگار ما، گوجه فرنگی امروزه به یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مردم جهان تبدیل شده است. در ایران نیز این محصول با وجود سابقه نسبتاً کوتاه کشت، جایگاه ویژه ای در کشاورزی و صنایع غذایی پیدا کرده است. توسعه روشهای نوین کشت و اصلاح نژاد این گیاه میتواند به افزایش کیفیت و کمیت تولید آن در ایران و جهان کمک کند.در این گزارش نگاهی اجمالی به تاریخچه کاشت گوجه فرنگی در جهان و ایران خواهیم داشت که در ادامه می آید.

خاستگاه گوجه فرنگی
گوجه فرنگی بومی مناطق غربی آمریکای جنوبی، از جمله پرو، اکوادور و بولیوی است. اولین بار توسط اقوام آزتک و اینکا در مکزیک و آمریکای مرکزی کشت شد. این گیاه در قرن شانزدهم پس از کشف قاره آمریکا توسط اروپاییها به سایر نقاط جهان معرفی شد.

ورود گوجه فرنگی به اروپا
اسپانیاییها در اوایل قرن شانزدهم گوجه فرنگی را به اروپا آوردند. در ابتدا، بسیاری از مردم اروپا آن را سمی و غیرقابل خوردن میدانستند، زیرا به خانواده سیبزمینی (Solanaceae) تعلق دارد که برخی از اعضای آن سمی هستند. با این حال، به تدریج و به ویژه در ایتالیا و اسپانیا، گوجه فرنگی به عنوان یک ماده غذایی پذیرفته شد.

گسترش در جهان
تا قرن هجدهم، گوجه فرنگی در سراسر اروپا، خاورمیانه و آسیا گسترش یافت. در بسیاری از کشورها ابتدا به عنوان یک گیاه زینتی کشت میشد، اما بعداً به دلیل طعم و کاربردهای آشپزی، جایگاه خود را در کشاورزی و تغذیه پیدا کرد.

تاریخچه کاشت گوجه فرنگی در ایران
ورود گوجه فرنگی به ایران به دوره قاجار برمیگردد. برخی منابع معتقدند که این گیاه در اواسط قرن نوزدهم میلادی (حدود ۱۸۵۰ میلادی) از طریق ترکیه و روسیه به ایران وارد شد. در ابتدا، کشاورزان ایرانی نسبت به کاشت آن تردید داشتند، اما به مرور زمان و با افزایش آگاهی از فواید آن، گوجه فرنگی به یکی از محصولات اصلی کشاورزی ایران تبدیل شد.

مناطق اصلی کشت گوجه فرنگی در ایران
امروزه استانهای فارس، اصفهان، خوزستان، آذربایجان شرقی و غربی از مهمترین مناطق تولید گوجه فرنگی در ایران هستند. ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ گوجه فرنگی در جهان است و این محصول نقش مهمی در صنایع تبدیلی مانند تولید رب گوجه فرنگی دارد.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط بدنسازی پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید